Mexicaanse veggie taco's

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer

Vegetarisch en FODMaP proof

Nodig

2 eetlepels olijfolie
2 rode paprika's
1 gele paprika
200 gram bladspinazie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
peper en zout naar smaak
6 tacoschelpen
80 gr geraspte Goudse kaas
yoghurtdip
5 eetlepels Griekse/ lactosevrije yoghurt
1 tomaat
een stuk komkommer
2 el fijngehakte verse koriander
1 limoen
cayennepeper naar smaak
2 bosuitjes (groene gedeelte)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika's in kleine stukjes en hak de spinazie in grove bladeren. Verhit de olie in een wokpan en roerbak de paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de specerijen toe en en roerbak ook de spinazie kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het groentenmengsel over de taco schelpen en zet ze tegen elkaar aan in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak voor ongeveer 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de yoghurt dip. Snijd de tomaat, komkommer en koriander in hele fijne stukjes. Doe dit samen met de yoghurt in een schaaltje. Knijp er een halve limoen over uit en breng op smaak met cayenne peper. Hussel dit door elkaar. Was de lente ui en snijd het groene gedeelte in ringetjes. Serveer de tacto's met de heerlijke yoghurt dip en zet een schaaltje met ringetjes lente ui op tafel om je taco te versieren.
 

Tip

  • Lekker met chillisaus! 

Cookies Contact en afspraak