Mexicaanse pokebowl

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Elke hapje een feest :)

Nodig

1 zoete aardappel
250 gram cherry tomaten
1 kleine avocado
Klein blikje mais (150 gram)
Klein blikje zwarte bonen (200 gram)
Jalapeno pepers (naar smaak)
Koriander (naar smaak)
1 Limoen
Chilivlokken 
Zout en peper (naar smaak)
Tortillachips (naar wens)


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd en zoete aardappel in blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Wanneer de oven is voorverwarmd zet de zoete aardappelblokjes erin, besprenkel met een eetlepel olijfolie en bak ca. 20 minuten af. Was ondertussen de tomaten en snijd in halfjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Laat het blikje mais en zwarte bonen uitlekken en pluk de korianderblaadjes. Verdeel alle ingrediënten in componenten in een kom ter grootte van een soepkom en garneer met limoensap, chilivlokken, zout en peper naar wens. Het geheel kan nog afgemaakt wordt met een schijfje limoen en/of een paar tortilla chipjes.

Cookies Contact en afspraak