Marokaanse budha bowl (vegan)

(voor 3 personen)

Door: Mara Looij

Met kruidige tomatensaus en couscous

Nodig

1 ui
2 tenen knoflook
6 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel chili
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel massala
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
Ca 400 ml tomatensaus
1 theelepel tomatenpuree
500 gram kikkererwten (blik)
300 gram volkorencouscous
1 paprika
1 aubergine
1 courgette
1 rode ui
Zout
(de blaadje van) 6 takjes verse munt
6 takjes verse koriander
6 takjes verse peterselie 

Bereiding

Snijd de ui in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met koud water totdat ze niet meer schuimen. Verhit een pan en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Bak de ui en knoflook enkele minuten. Doe de tomatenpuree en de specerijen erbij en bak even mee. Doe nu de tomatensaus en de kikkererwten erbij en laat nog even kort pruttelen, zet het vuur dan af en laat staan met de deksel op de pan. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de paprika en snijd in vieren. Was en snijd de aubergine en de courgette in dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat 10 minuutjes staan. Verhit de grill(pan) (zorg dat deze goed heet is!). Bestrijk de paprika met wat olijfolie en grill deze als eerste (ongeveer 6 minuten in de grillpan: 3 minuten per kant en de helft van de tijd als je een contactgrill gebruikt). Dep na 10 minuten de aubergine en de courgette droog aan beide kanten en grill alle plakjes groente in 6 minuten in de grillpan. Snijd de groene kruiden (munt, koriander, peterselie) fijn en leg apart. Snijd na het grillen de aubergine en paprika in dunne reepjes. Schep de couscous in schalen of diepe borden, beleg ongeveer de helft met de kikkererwten-tomatensaus. Leg nu de gegrilde groenten en de kruiden erop. Klaar is je supergezonde vegan budha bowl!

Cookies Contact en afspraak