Mangopudding van kokosmelk

Toetjes

Mangopudding van kokosmelk

(voor 6 porties)

Door: Warda Mohammad, diëtist Zaandam, diëtist Almere

Met agar-agar (dus 100% plantaardig).

Nodig

450 g verse mango (ongeveer 2 stuks)
120 ml kokosmelk
1-2 eetlepels rietsuiker
2 theelepels citroensap
300 ml water
2 afgestreken theelepels agar-agar poeder
neutrale olie om mee in te vetten
Ter garnering: gesneden mangostukjes (of ander vers fruit), muntblaadjes en/ of kokossnippers 
 
 

Bereiding

Pureer de mango, rietsuiker, kokosmelk en citroensap in een blender. Zet een pannetje met koud water op het vuur en roer het agar agar poeder er door. Blijf goed roeren. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
Haal het pannetje van het vuur, meng het gepureerde mangomengsel door het agar agar-mengsel. Zoek een paar leuke vormpjes of kommetjes uit, vet ze heel licht in met olie en vul ze. Zet ze in de koelkast en wacht tot ze goed zijn opgestijfd. Afhankelijk van de grootte van de vormen duurt dit ongeveer een kwartier tot een half uur. Haal de pudding uit de vormen en serveer ze op een mooi bordje, eventueel met extra vers fruit .
 

Ter info

Agar- agar is een geleermiddel en wordt vaak gebruikt als vegetarische vervanger voor gelatine. Agar agar is namelijk gemaakt van zeewier en is daardoor heel gezond. Het bevat veel vezels en nul calorieën, suikers en vetten. Agar agar koop je o.a. bij de toko of natuurwinkels.

Cookies Contact en afspraak