Maaltijdsoep met tofu, ui, sugar snaps en mie

Veganistisch

Maaltijdsoep met tofu, ui, sugar snaps en mie

(voor 2 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Soup for supper!

Nodig

2 grote, zoete uien
2 eetlepels olie (om in te bakken)
200 gram oesterzwammen
2-3 mienestjes per persoon
2 teentjes knoflook
750 ml bouillon
2 eetlepels (homemade) chilisaus
250 gram sugar snaps
200 gram naturel tofu
Peper
Sesamzaadjes
Bieslook

Bereiding

Snijd de ui in ringen en fruit deze op laag vuur glazig in ±10 minuten. Maak ondertussen de oesterzwammen schoon, snijd in dunne reepjes en houd nog even apart. Breng in een aparte pan water aan de kook en bereid de mienestjes volgens de instructie op de verpakking. Snijd de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en voeg toe aan de pan met uien. Roer goed door. Voeg de oesterzwammen, bouillon en chilisaus toe aan het geheel; laat 5-10 minuten koken. Controleer de sugar snaps op draden en verwijder deze indien nodig. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm (of kleiner indien gewenst) en voeg deze toe aan de soep. Voeg weer 5 minuten later ook de sugar snaps toe en laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur koken. Breng eventueel verder op smaak met peper. Leg de mienestjes in de soepkommen en giet hier de soep over. Garneer de soep met sesamzaadjes en de bieslook (makkelijk boven de soepkom te knippen met een schaar)!

Cookies Contact en afspraak