Loubia (Marokkaanse witte bonenstoof)

(voor 2 personen)

Door: Nada Jamhoune, diëtist Amsterdam, diëtist Diemen

Met witte bonen en kruiden

Nodig

2 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
5 takjes koriander OF 2 eetlepels korianderpoeder
5 takjes peterselie OF 2 eetlepels peterseliepoeder 
1 eetlepel (olijf)olie
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel tomatenpuree
250 gram witte bonen uit blik
zwarte peper
Optioneel: 1 snee volkoren brood

Bereiding

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in fijne stukjes. Was de tomaten en snijd ze fijn. Houd er één apart. Was de koriander en peterselie en hak dit fijn. Houd een beetje peterselie apart. Verwarm de (olijf)olie in een pan en bak de uien 3 minuten mee.
Voeg de tomaten en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg de koriander, peterselie en alle specerijen toe. Voeg 300 ml water en de tomatenpuree toe en kook 15 minuten. Spoel de bonen af met koud water, voeg ze toe en laat ze 10 minuten op laag vuur meekoken. Meng de gesneden tomaat en voeg peterselie, peper en azijn toe naar smaak. Garneer de bonenstoof met de overgebleven peterselie en serveer de bonenstoof met wat rauwkost
 

Cookies Contact en afspraak