Linzensalade

Veganistisch

Linzensalade

(voor 2 personen)

Door: Lori Jansen, diëtist Utrecht

EatGreen FeelGreat

Nodig

300 gram linzen (blik/ pot/ zak)
100 gram cherry tomaten
100 gram komkommer
50 gr rucola
40 gram pijnboompitten
2 el balsamico azijn
1 el extra vierge olijfolie
peper en zout naar smaak
10 sneetjes volkoren stokbrood
 

Bereiding

Spoel de linzen af in een vergiet en doe ze in een kom. Was de groenten, halveer de cherry tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Voeg ze toe aan de linzen. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan tot ze goudbruin kleuren en een lekkere geur afgeven. Voeg ondertussen de balsamico azijn en de extra vierge olijfolie toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en garneer met de pijnboompitten. Lekker met stokbrood!

 

Cookies Contact en afspraak