Lijnzaadcrackers

Bakken

Lijnzaadcrackers

(voor 8-10 crackers)

Door: Lori Jansen, diëtist Utrecht

Lekker knapperig!

Nodig

125 gram gebroken lijnzaad
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
25 gram sesamzaad
180 ml water
1 theelepel thijm
1 theelepel oregano
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel zout
 

Bereiding

Doe het gebroken lijnzaad met de kruiden en het zout in een kom en voeg het water toe. Zet dit ongeveer 30 minuten weg zodat het vocht opgenomen kan worden. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de rest van de pitten en zaden bij het mengsel in de kom en verdeel het over de bakplaat. Leg er een vel bakpapier overheen en rol er met een deegroller overheen zodat het gelijk verdeeld wordt. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 30 minuten in de oven. Snijd ze daarna in 8 – 10 stukken. Keer ze om en leg ze nog 10 minuten in de oven, zodat de onderkant ook knapperig wordt. Laat ze dan afkoelen. Door het afkoelen worden de crackers nog knapperiger. 

Cookies Contact en afspraak