​Lamsrack met een pistache korstje

4 personen - vleesgerecht

Nodig

Lamsrack van 12 koteletjes 
100 gram gepelde ongezouten pistachenoten 
50 milliliter olijfolie
½ citroen 
3 tenen knoflook
 

Bereiding

Maak de knoflooktenen schoon, was de citroen en rasp en pers de citroen.
Hak de pistachenoten en de knoflook grof en doe hier de olijfolie, het citroensap en citroenrasp bij en pureer tot een stevige pasta. 
Bestrooi de lamsrack met wat zout en peper en bak ze in een koekenpan in wat olijfolie tot ze aan alle kanten zijn dichtgeschroeid en laat enkele minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de lamsrack in een ovenschaal en bedek de bovenkant met de pistache pasta en zet voor ongeveer 10 minuten in de koelkast. 
Braad de lamsrack voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. 

Tip: vervang de lamsrack door een rollade of rosbief, braad deze ook eerst aan in de pan en vervolgens zo’n 50 minuten in de oven. 
 
Cookies Contact en afspraak