Kruidige rode linzen dahl (vegan)

(voor 6 porties)

Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam

Klaar in 7 makkelijke stappen.

Nodig

300 gram droge rode linzen
1 grote fijngesneden wortel
1 kleine paprika
1 grote gehakte ui
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 volle eetlepel verse gember fijngehakt
½ eetlepel plantaardige olie
700 ml groentebouillon of water
1 pakje kokosmelk
1 ½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld honing)
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprika
zeezout en zwarte peper naar smaak
1/3 theelepel rode pepervlokken (optioneel)

Bereiding

1. Spoel de linzen onder stromend water.
2. Hak de ui, knoflook, gember, paprika en wortel fijn.
3. Verhit olie in een pan en bak de ui ongeveer 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg gember, knoflook, wortel en paprika toe.
4. Voeg alle kruiden, zoetstof, de linzen en 700 ml groentebouillon of water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
5. Voeg ten slotte kokosmelk toe en kook nog 5 minuten of totdat je de gewenste dikte van de dahl hebt bereikt.
6. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Proef en pas de kruiden naar wens aan.
7. Serveer warm met basmatirijst, aardappelen of flatbread en garneer met verse kruiden.

Cookies Contact en afspraak