Krokante volkoren simit

(voor 10 stuks)

Door: Kamuran Doganguzel

Lekker bakken!

Nodig

50 ml lauwe halfvolle melk  
50 ml zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
3 eieren
1 theelepel zout
500 gram volkorenbloem
50 gram sesamzaad 

 

Bereiding

Scheid de eidooiers van de eiwit. Bewaar het eiwit apart in een schaal. Doe het eigeel met de melk, zonnebloemolie, bakpoeder, zout en volkorenbloem in een kom en kneed deze tot er een egale massa ontstaat. Maak twee deegsliertsen en vlecht deze door elkaar. Maak er vervolgens mooie, ronde ringen van. Pak de schaal met het eiwit en doe in een andere aparte schaal het sesamzaad. Dus nu heb je 2 schalen: 1 met eiwit en 1 met sesamzaad. Dompel vervolgens de simit vormpjes eerst in het eiwit en daarna in het sesamzaad, zodat de simits mooi en egaal belegd zijn met het sesamzaad. Plaats een voor een de simit op het ovenplaat met bakpapier. Zet de oven op 160 graden en bak de simits in ongeveer 20 minuutjes klaar en krokant.
 
Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak