Kisir

(voor 8 personen)

Door: Oumaima Najah

Turkse bulgursalade

Nodig

1 ½ kop bulgur
1 ½ kop heet water
1 el zonnebloemolie 
2 el tomatenpuree 
½ tl komijn
1 el paprikapoeder
½ tl zout
½ tl zwarte peper
Chili vlokken naar eigen smaak 
Munt en peterselie naar smaak (fijngesneden)
½ komkommer
1 tomaat
½ rode ui 
1 paprika
Het sap van 1 limoen

Bereiding

Doe heet water bij de bulgur in een grote bak en laat afgedekt 20 minuten staan. Haal de deksel er na 20 minuten vanaf en laat 5 minuten drogen, belangrijk, voor een mooie, droge salade. Wanneer de bulgur droog is, losroeren en zonnebloemolie toevoegen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer tot alles goed oranje is. Nu de kruiden, munt en peterselie toevoegen. Dan de groenten erbij. Als laatste het limoensap toevoegen bij het serveren.

Tip

  • Het limoensap pas vlak voor serveren opdienen.
  • Overheerlijk met granaatappelsaus!

Cookies Contact en afspraak