Kipkerriesalade

Fodmap

Kipkerriesalade

Door: Rose Runderkamp-Schouten, diëtist Volendam

FODMaP arm recept

Nodig

Ingrediënten 1p 2p 4p 6p
Kipfilet (gram) 60 120 240 360
Winterpeen (stuks) ½ 1 2 3
Griekse yoghurt (eetlepel) 2 4 8 12
Groen deel van bosui (stuks) ½ 1 2 3
Bieslook (spriet) 5 10 20 30
Kerriepoeder (eetlepel) 1 ½ 3 6 9
Kurkuma (eetlepel) ½ 1 2 3
Cayennepoeder (theelepel) ¼ ½ 1 1 ½
Peper en zout Naar smaak

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en de wortel aan blokjes. Breng een steelpan met ruim water  aan de kook en kook in 6 minuten de kipfilet en de wortel gaar. Schep de yoghurt in een kom. Snijd de bosui aan fijne stukjes. Knip de bieslooksprietjes aan stukjes boven het kommetje. Schep de bosui door de yoghurt samen met alle kruiden. Wrijf de kipfilet tussen duim en wijsvinger fijn en meng dit samen met de wortel door het kerriemengsel.

Cookies Contact en afspraak