Kervelsoep

(voor 6 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Om lekker bij op te warmen

Nodig

1 ui
200 gram aardappel
1 prei
olie
1,5 liter water
bouillonblokjes voor 1 liter water
75 gram kervel (zonder harde steeltjes)

Bereiding

Snipper de uien, maar de aardappels en prei schoon en snijd in stukjes en reepjes. Maak de kervel schoon (harde steel verwijderen en goed afspoelen) en snijdt heel fijn. Bewaar 6 plukjes kervel ter garnering. Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui toe en laat even zweten. Voeg aardappelstukjes en preireepjes toe en laat even stoven. Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe en kook het geheel door tot de aardappel zacht is (15-20 min). Blend de soep met een staafmixer en voeg de fijngesneden kervel als laatst toe. Breng op smaak met peper en serveer in een kom met een plukje achtergehouden kervel.

Tip

  • Lekker met een knapperig broodje en dip (zoals hummus, tapenade, pesto)

Cookies Contact en afspraak