Kersthapjes van groenten en fruit

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Lekker, gezond, gemakkelijk! 

Nodig

Groentekerstboom 
Komkommer 
Gele paprika (mag ook ander kleur zijn) 
Snoeptomaten 

Groentekerstman 
Snoeptomaten
Mozzarellabolletjes 
Zwarte olijven
Basilicumblaadjes 

Aardbeienkerstman 

Aardbeien 
Mascarpone of roomkaas 

Fruitkerstman
Aardbeien
Banaan 
Groene druiven 

 

Bereiding

Groentekerstboom
Was de groenten en snijd de komkommer en paprika in reepjes, maak wat langere reepjes en kortere reepjes. Pak een satéstokje of houten prikker en prik de grootste reep komkommer als eerst en schuif deze naar beneden toe. Prik daarna een paprikareep die iets kleiner is dan de komkommer en schuif deze naar de komkommer toe. Deze stap nog een keer herhalen. Snijd daarna de snoeptomaat door de helft en prik deze als laatst als een ster op de kerstboom. Herhaal deze stappen tot je genoeg groente kerstboompjes hebt. 

Groentekerstman
Was de snoeptomaten. Een deel van de snoeptomaten snijd je doormidden. Een andere deel snij je alleen een klein stukje er af, zo zorg je ervoor dat de groente kerstmannen blijven staan. Snijd de zwarte olijven doormidden. Pak een prikker en prik eerst de snoeptomaat, daarna het bolletje mozzarella, het basilicumblaadje, de halve snoeptomaat en daarna het stukje olijf. 

Aardbeienkerstman
Was de aardbeien. Snij de kroontjes eraf en snij ook een klein stukje van de onderkant, zo zorg je ervoor dat de aardbeien kerstmannen blijven staan. Maak balletjes van de mascarpone of roomkaas. Je kan hiervoor ook een spuitzak gebruiken. Plaats de balletjes op de aardbeien en leg daarna de kroontjes op de aardbeien als hoedje. 

Fruitkerstman
Snijd de banaan in plakjes. Was de aardbeien en de druiven. Snijd de kroontjes van de aardbeien er af. Neem een houten prikker en steek er een druif, een plakje banaan en een aardbei. 

Meer lekkere kerstrecepten
 

Cookies Contact en afspraak