IJzerrijke vegan gehakt schotel

(voor 2 á 4 personen)

Lekkere manier om je ijzer inname te verhogen

Nodig

500 gram aardappelen
1 el plantaardige margarine
50 ml plantaardige melk
1 el olijfolie
1 ui
4 teentjes knoflook
2 tomaten
Peterselie 
200 gram vegan rulgehakt
200 gram spinazie 
2 el noten naar keuze 
1 tl paprikapoeder
½ tl chili vlokken
100 gram plantaardige kaas

Bereiding

Zert een pan met ruim water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Doe in het kokende water voor 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Snijd intussen de spinazie fijn en hak de noten. Giet de aardappelen af, voeg de plantenmargarine en plantaardige melk toe en stamp fijn tot een glad geheel. Schil de uien en knoflook en snijd ze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten en peterselie in stukken, doe in de blender en blend tot een fijne massa. Giet de olijfolie, saus en kruiden in een sauspan of koekenpan op middelhoog vuur. Laat 10-15 minuten sudderen met de deksel erop. Doe nu de gehakt erbij en laat 10 minuten meesudderen. Zet het vuur uit en voeg de spinazie en noten toe. Voeg in een ovenschotel in lagen de saus als eerst en dan de aardappelpuree. Herhaal dit tot de mengsels op zijn. Eindig met de kaas. Doe dit in de oven tot de kaas knapperig is, zo'n 20 minuten.

Cookies Contact en afspraak