Homemade pindasaus

(voor 4 personen)

Door: Naomi Hoekstra

Lekker :)

Nodig

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 cm gember
½ rode peper
2 eetlepels olie
200 gram 100% pindakaas (met stukjes)
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 theelepels komijn
1 theelepel korianderzaad (ketoembar)
1 theelepel laos
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal (of naar smaak)
 

Bereiding

Snipper de sjalotjes en snij de knoflook, de gember en de halve rode peper fijn. Verwarm de olie in een diepe steelpan en fruit de sjalotjes. Voeg vervolgens de knoflook, gember en rode peper toe. Roer de pindakaas, de kokosmelk en de kruiden er doorgeen en verwarm het geheel al roerend (niet laten koken!). Wanneer de saus dikker is geworden voeg je de ketjap manis en sambal toe, en neem je de pan van het vuur.
 
Serveer in een schaaltje met seroendeng naar wens!

Cookies Contact en afspraak