​Homemade granola

Bakken

​Homemade granola

Recept voor 1 grote pot vol granola

Nodig

250 gram havervlokken
200 gram noten en zaden (bijv. pecannoten, walnoten, amandelen, pistachenoten, hazelnoten, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten) 
3 eetlepels honing
2 eetlepels (walnoot) olie 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden.
Hak de noten in grove stukken en meng de noten met de havervlokken en zaden/pitten.
Doe de olie door het granola mengsel en meng dit goed en voeg vervolgens de honing toe en roer dit goed door. 
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het granola mengsel overheen.
Doe de granola voor ongeveer 15 minuten in de oven en schep het om de 5 minuten om, houd het goed in de gaten dat het niet te hard gaat!
Laat de granola goed afkoelen voor je het in een pot/bakje doet. 

Tip: voeg voor het bakken aan het granola mengsel kaneel toe of voeg na het bakken rozijnen, cranberries en/of stukjes pure chocolade toe. 
Cookies Contact en afspraak