Homemade auberginespread op brood

Veganistisch

Homemade auberginespread op brood

(voor 2 personen)

Door: Yasmin van West, diëtist Alphen aan den Rijn

EatGreen FeelGreat

Nodig

1 aubergine
2 rode uien
1 eetlepel olie
1 theelepel tahin
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
mespunt zout
40 gram walnoten
peper naar smaak
4 volkoren boterhammen
plantaardige margarine / halvarine
4 blaadjes kropsla
2 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Snijd de aubergine in plakken. Snijd de rode uien door de helft. Doe dit samen met wat olie op de een bakplaat en rooster 10 min op 200 graden. Halverwege 1 keer omscheppen. Laat het even afkoelen en voeg toe aan de keukenmachine of blender. Voeg de tahin, de specerijen en het zout toe en meng tot het een mooi geheel is. Hak de walnoten grof. Gebruik de spread afgekoeld op 4 volkoren boterhammen belegd met halvarine/ margarine, walnoten, sesamzaad en sla.

Cookies Contact en afspraak