Healthy snackrepen van fruit en groente

(voor 12 repen)

Door: Irene Wassink, diëtist Amsterdam

Groente eten zonder dat je het door hebt :)

Nodig

​120 gram meel (spelt, tarwe of boekweit)
150 gram havermout
200 gram aardbeien (diepvries of vers)
50 gram mango (diepvries of vers)
125 gram gekookte bietjes
40 gram cranberries
5 eetlepels honing (naar smaak)
5 eetlepels kokosolie
 

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi het fruit als het bevroren is, of ontdoe de aardbeien van de kroontjes en maak de mango schoon. Pureer de gekookte bietjes met de aardbeien en mango tot een saus. Doe het meel, de havermout en cranberries in een kom en meng het goed door elkaar. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing bij het meel en roer tot een mooi geheel. Voeg als laatste de bieten/fruit saus toe. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel egaal over her blik. Bak het in 25 minuten gaar, tot het droog is en een beetje bruin kleur. Laat het afkoelen en snij in 12 repen, het is een zachte structuur; heerlijk voor in de lunchtrommel, krijg je stiekem al groente binnen met de lunch!

Cookies Contact en afspraak