Havermout met gegrilde peer, kaneel en pecannoten

Ontbijtrecepten

Havermout met gegrilde peer, kaneel en pecannoten

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

De herfst smaakt goed :)

Nodig

90 gram havermout
200 ml plantaardige melkdrink
200 ml water
1 banaan
1 peer
20 gram gebroken lijnzaad
1 theelepel kaneel
30 gram pecannoten

Bereiding

Breng in een kookpan de plantaardige drank en water aan de kook. Doe de havermout, 1 theelepel kaneel, gebroken lijnzaad én de in stukjes gesneden banaan en kook dit op een laag vuur een paar minuten. Roer tussendoor. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in partjes. Zet een grill pan (of koekenpan) op het vuur en leg de partjes peer hierop. Grill de stukken peer aan beide kanten in een paar minuten. Verdeel de havermout over 2 bordjes en leg de peer hierop net als de pecannoten en eventueel nog wat extra kaneel.

Cookies Contact en afspraak