Havermout-chocoladekoekjes met gedroogd fruit, kokos en banaan

Bakken

Havermout-chocoladekoekjes met gedroogd fruit, kokos en banaan

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Zoete koek (zonder toegevoegd suiker)

Nodig

150 gram grove havermout
1 rijpe banaan
70 gram kokosvlokken
8 stuks gedroogde vijg
10 stuks dadels
35 gram rauwe cacaopoeder
½ eetlepel agavesiroop

Bereiding

Verwarm de oven voor 180 graden C.Doe de grove havermout in een kom, prak de banaan, snijd de gedroogde vijgen en dadels in
klein stukjes en voeg toe. Meng het goed door elkaar heen tot een beslag wordt. Voeg de agavesiroop en cacaopoeder toe en meng het goed door elkaar heen. Neem een bakpapier en leg dit op de bakplaat. Met een natte hand maak een hoopje van het beslag. Druk de hoopjes aan met de vingers, zorg ervoor dat ze ongeveer even dik zijn. Bak de koekjes in 20 minuten gaar.

Cookies Contact en afspraak