Haver chai latte

(voor 500 ml)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Verwarmende smaakexplosie

Nodig

12 kardemompeulen
8 peperkorrels
8 kruidnagels
2 theepels kurkuma 
4 kaneelstokjes 
3 pimentkorrels
2 steranijs
1 vanillestokje
4 – 8 theelepels nootmuskaat
stukje verse gember 
4 zakjes zwarte thee 
3 koppen water
1 kop havermelk 
 

Bereiding

Doe alle kruiden (behalve de gember en vanillestokje) in een vijzel en maal tot de geuren vrijkomen. Doe de kruiden in een pannetje met het water en de havermelk en verwarm deze. Voeg het vanillestokje en gember toe, breng aan de kook en kook 15 minuten. Hang dan de theezakjes in het pannetje en laat 5 minuten trekken op een laag vuur. Haal de theezakjes uit de pan, zeef de inhoud. Meng het chai-extract met (haver)melk schuim naar smaak en bestrooi met kaneel.

Cookies Contact en afspraak