Guacamole-aardappelsalade

(voor 4 a 6 personen)

Door: Mara Looij

Holy...

Nodig

1 kilo vastkokende aardappelen
2 rijpe avocado's
2 eetlepels verse koriander
1 teen knoflook
1 limoen
1/2 theelepel zout
1/2 rode ui
1/2 japaleno
3 romatomaten
1/2 komkommer
zwarte peper

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren of zessen (afhankelijk van de grootte van de aardappel) en kook ze gaar in ca 15 minuten (check even of ze gaar zijn voordat je het vuur uitzet door er met een vork in te pikken). Giet ze af en laat afkoelen. Doe het vruchtvlees van de avocado's samen met de koriander, knoflook, zout en limoensap in een mengkom/ -beker en mix tot een zachte saus. Snipper de 1/2 rode ui en snijd de japaleno (zonder de zaadjes!) in kleine stukjes en doe deze door de guacemole. Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Was en halveer (in de lengte) de komkommer en verwijder ook hier de zaadlijsten door deze er met een eetlepel uit te schrapen. Doe de afgekoelde aardappelen in een schaal en vermeng deze voorzichtig met de guacemole. Schep als laatste de tomaten en komkommer door de salade. Bestrooi met zwarte peper. Lekker bij de barbecue of met een stukje vlees(vervanger) of vis.

Cookies Contact en afspraak