Groentewraps

Veganistisch

Groentewraps

Door: Tesse Leermakers, diëtist Den Haag

Maak in 6 makkelijke stappen. ​Leuk als traktatie of gewoon als lunch. 

Nodig

6 groentewraps, ik heb op de foto de rode bieten variant gebruikt
hummus
2 paprika’s
¼ Knolselderij (van de overige knolselderij kan lekkere soep gemaakt worden of gril de rest ook mee voor bijvoorbeeld de volgende dag door de salade)
1 aubergine
verse spinazie
peper en zout
olijfolie(original) of zonnebloemolie
provencaalse kruiden (tijm, rosmarijn, basilicum, origano e.d.)

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.
Stap 2:
Snij de groente (knolselderij, paprika en aubergine) in reepjes.
Leg eerst de knolselderij op de bakplaat en besprenkel met olie, peper, zout en
de provencaalse kruiden.
Stap 3:
Bedek de knolselderij met alumiliumfolie en bak deze ca. 20 minuten. Verwijder
de alumiliumfolie en voeg vervolgens de paprika en aubergine toe. Besprenkel
deze ook met de olie en provencaalse kruiden. Bak het geheel nog ca. 15 minuten
tot alle groentes gaar zijn. Laat vervolgens afkoelen.
Stap 4:
Besmeer de groente wraps met hummus voor ¾ deel. Dit gaat gemakkelijk met
de achterkant van een lepel. Leg vervolgens in het midden wat verse spinazie.
Stap 5:
Verdeel de afgekoelde groentes over de wraps en zorg ervoor dat in iedere wrap
een goede verhouding van de verschillende groentes zit.
Stap 6:
Rol de wraps op en snijd deze door de midden voor een lunch variant of in 4 e als
hij als traktatie of klein hapje wordt gebruikt.

Serveren maar!

Cookies Contact en afspraak