Groenten-tempehspringrolls met zoete aardappelfrietjes en pindasaus

Veganistisch

Groenten-tempehspringrolls met zoete aardappelfrietjes en pindasaus

(voor 2 personen)

Door: Irene Wassink, diëtist Amsterdam

EatGreen FeelGreat

Nodig

200 gram tempeh
½ eetlepel olijf/walnootolie
2 eetlepels ketjap
verse gember naar smaak
4 rijstvellen
200 gram wortel
200 gram paprika (rood/geel of alle kleuren)
4 eetlepels verse koriander

de saus (optioneel)
3 eetlepels (100% pindakaas)
sap van halve limoen
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels water (evt. meer voor dunnere saus)

bijgerecht
300 gram zoete aardappelen (evt. voorgesneden)
1 eetlepel olijfolie
paprika poeder
rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C. Schil en snij de zoete aardappel in 1 cm dikke reepjes/frites, of gebruik de voorgesneden versie.
Was ze goed en dep ze daarna goed droog in een theedoek. Hussel de frites in een plastic zak met de olijfolie, paprika poeder en rozemarijn tot alles gemengd is. Leg de frites op een met bakpapier beklede ovenplaat, helemaal verspreid en zet 30 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten om, na 30 minuten zijn ze mooi bruin! Snij ondertussen de paprika en wortel in repen of koop het voorgesneden. Je kunt de groenten kort koken om het zacht te maken of rauw gebruiken. Snij de tempeh in blokjes en doe dit in een kom samen met de olijf/walnoot olie, ketjap en gember. Roer goed om en laat dit intrekken. Maak het sausje door de pindakaas/ limoensap/ ketjap en water te mengen in een pan, verwarm dit kort voor het opdienen. Bak nu de tempeh even kort in de pan zodat alle kanten bruin zijn. Zet dan een grote kom of pan met warm water klaar om de rijstvellen één voor één in te wellen, zodra het zacht is haal je het eruit en leg je het op een bord/plank om de ingrediënten toe te voegen. Leg in het zacht geworden rijstvel, in het midden een kwart van de verschillende kleuren paprika + wortel en tempeh. Vouw de zijkanten dan eerst naar binnen en dan de onderkant, rol het daarmee omhoog en klaar is je rol. Neem de zoete aardappel frites en een eetlepel van het pindasausje erbij en eet smakelijk!
 

Tip

  • De springrolls kun je eventueel ook (extra) vullen met andere groenten naar keuze, zoals boontjes/ courgette/ komkommer
 

Cookies Contact en afspraak