Glutenvrije granola

Door: Eline Bijlsma, diëtist Amsterdam

Vrolijk ontbijten met deze heerlijke, knapperige en gezonde granola.

Nodig

1 rijpe banaan
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels zonnebloempitten 
50 gram gemengde noten (lekker zijn: walnoten, hazelnoten en amandelen)
150 gram havermout
30 gram geraspte kokos
1 eetlepel kaneel en een mespunt zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg ondertussen alvast een (dichte) bakplaat klaar en bedek met bakpapier. Pureer de banaan fijn en meng de lijnzaad, de zonnebloempitten, de kaneel, het zout en 2 eetlepels water door de bananenpuree heen. Zet een wekkertje op 5 minuten en ga ondertussen alvast de noten fijnhakken. Dit kan met een vijzel, maar ook door de noten in een schone theedoek te leggen en hier met een hard voorwerp op te slaan. Weeg alvast de havermout af. Schep de bananenpuree na 5 minuten nog even om. Meng vervolgens ook de havermout, noten en kokos door de bananenpuree heen, totdat alles bedekt is. Spreid het mengsel vervolgens uit over een bakplaat en bak in ongeveer 15-20 min bruin in de oven. Haal vervolgens uit de oven en laat nog even afkoelen; en klaar! 

Cookies Contact en afspraak