Glutenvrije pita's uit de grillpan

Voor 4 broodjes

Door: Eline Bijlsma, diëtist Amsterdam

Super makkelijke glutenvrije pita's met maar 4 ingrediënten. 

Nodig

150 gram glutenvrij meel: rijstmeel, volkoren rijstmeel of tapiocameel werken het beste
150 gram volle yoghurt (of lactosevrije yoghurt)
1 zakje bakpoeder (7 gram)
Snufje zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar. Als het goed is krijg je nu een plakkerige massa. Bestuif een snijplank, broodplank of het aanrecht met glutenvrije bloem. Maak 4 kleine balletjes van het plakkerige mengsel en rol deze door de bloem. Met de bloem zorg je ervoor dat ze minder plakkerig worden en kan je ze plat maken. Vorm ze tot een ovaal of rond broodje en warm een (grill)pan op matig vuur. Bak zonder olie of vet de broodjes aan beiden kanten tot ze lichtbruin zijn. Garneer eventueel nog met wat verse basillicum of koriander.


Tips

  • Voeg, voor variatie en extra vezels, kruiden, zaden en pitten toe aan het meel. Zoals: 2 eetlepels gebroken lijnzaad, 2 eetlepels fijngemalen zonnebloempitten, oregano en knoflookpoeder.
  • De pita's zijn heerlijk met dipjes, groentecurry of gebakken champignons. En verse koriander.

Cookies Contact en afspraak