Gevulde spaghetti pompoen

Veganistisch

Gevulde spaghetti pompoen

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Volwaardig plantaardig

Nodig

1 spaghetti pompoen 
1 eetlepel olijfolie 
½ courgette
1 punt paprika 
100 gram tomatenblokjes
2 eetlepels olijfolie 
1 ui 
1 teentje knoflook
200 gram tempeh  
2 tl Garam masala kruiden (zelf maken kan ook met: korianderpoeder, komijn, karwijzaad, kaneel, gemberpoeder, peper/ chillipoeder) 
2 eetlepels sojasaus 
Naar wens: verse koriander 
4 sneetjes getoast volkoren brood / 2 Naan broden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de spaghetti pompoen en snijd vervolgens in de lengte doormidden. Schep de zaadjes eruit met een lepel. Schillen is niet nodig. Leg de pompoen helften met de platte kant naar beneden op de bakplaat en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.  Ga 20 minuten wat voor jezelf doen voordat je met de volgende handelingen begint. Anders ben je te snel klaar. ;) Was en snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Verhit een wokpan met de olie en wok de groenten 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, sojasaus en kruiden toe en roer goed door. Draai het vuur laag. Snijd dan de ui en knoflook in kleine stukjes en de tempeh in blokjes. Verhit een koekenpan met de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de garam masala kruiden en de tempéh blokjes toe en bak in 5 minuten gaar. Leg het mengsel vervolgens op een bord om warm te houden. Haal de pompoen uit de oven en ‘hark’ het vruchtvlees van de binnenkant los met een vork zodat er spaghetti pompoen slierten ontstaan. Doe de slierten in de wokpan bij de andere groenten en roer goed door elkaar. Schep de pompoen helften vol met de groenten en schep het tempeh mengsel er overheen. 


Tip

Lekker met knapperig brood en koriander. 

Cookies Contact en afspraak