Geroosterde groente

Door: Ismene Montnor

The roast of ... vegetables.

Nodig

Groente naar keuze: ui, worteltjes, spruiten, broccoli, bloemkool, kastanjechampignons, pastinaak en of venkel. 
(Zoete) aardappelen
Gewone olijfolie of gearomatiseerde olie
Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn, venkelzaadjes 
knoflook
Zout en peper

Bereiding

Snij de groenten in stukjes van ca. 1 cm dik zijn. Besprenkel de groente met olie 1 eetlepel per 500 gram groenten. Om de bakplaat te beschermen en aanbakken te voorkomen kan je bakpapier gebruiken om de bakplaat te bedekken. Voeg de kruiden, het zout en de knoflook toe. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de groenten in ca 20 minuten gaar. Spruitjes hebben meestal wat meer tijd nodig (30 minuten). Controleer even tussendoor of de groenten gaar zijn door er met een vork in te prikken. Bestrooi de gare groente met peper naar smaak.

Cookies Contact en afspraak