Geroosterde kikkererwten
Veganistisch

Geroosterde kikkererwten
Door: Phoebe Gödderz, diëtist Amsterdam
Crunchy kikkererwten voor door een salade of als hartig tussendoortje
Nodig
een groot blik kikkererwten1 eetlepel olijfolie
een snufje zout
andere kruiden zoals paprika-, curry-, uien-, en/of knoflookpoeder

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Laat een blik kikkererwten uitlekken en spoel goed af met water. Verdeel de kikkererwten over een droge en schone theedoek en maak de kikkererwten goed droog. Verwijder de schilletjes die door het drogen zijn losgekomen. Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Voeg de olijfolie en zout toe en meng met de kikkererwten. Bak voor 20-30 minuten of totdat de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn. Haal de kikkererwten uit de oven en meng eventueel met de andere kruiden terwijl de kikkererwten nog warm zijn. Eet ze los als tussendoortje of gooi ze over een salade heen als vervanger voor croutons!