Geroosterde-bloemkoolspread

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Make your own. Voor op je brood, toastje of cracker. Yammie!

Nodig

250 gram bloemkool
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse citroensap
3 eetlepels tahin
0,5 theelepel komijnpoeder
Peper en zout naar smaak
Garnering:
0,5 theelepel paprika poeder
Verse peterselie fijngehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes en besprenkel de roosjes met een beetje olijfolie, peper en zout. Rooster de bloemkool 15 a 20 minuten in de oven totdat het gaar is en een kleurtje begint te krijgen. Laat de bloemkool vervolgens afkoelen. Plaats de geroosterd bloemkool en gepeste tenen knoflook in een blender/keukenmachine/ hakmolen. Doe komijnpoeder erbij en pureer de ingrediënten. Voeg vervolgens de olijfolie, citroensap en tahin toe totdat je de gewenste textuur krijgt. Indien nodig breng de mengsel verder op smaak met wat meer peper. Strooi er voor serveren wat paprikapoeder en peterselie en een klein scheurtje olijfolie. Serveer het met naanbrood/(volkoren) toast/ (volkoren) stokbrood.

Cookies Contact en afspraak