Gemberworteltjes
Kerstrecepten
Gemberworteltjes
4 personen - bijgerecht
Nodig
800 gram wortels300 milliliter (vers geperst) sinaasappelsap
100 milliliter olijfolie
150 milliliter water
Stuk gember (3 bij 3 cm)
3 knoflookteentjes
½ eetlepel komijnzaad
½ eetlepel korianderzaad
1 eetlepel venkelzaad
Snufje peper
Bereiding
Maak de wortels schoon door ze schoon te raspen en de uiteinde eraf te snijden.Doe de olijfolie, sinaasappelsap en water in een pan met de wortels.
Schil de gember en rasp of hak deze fijn en voeg toe aan de pan met de wortels.
Maak de knoflook schoon en pers deze boven de pan uit.
Voeg hieraan de komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad toe en naar smaak een snufje peper.
Zet de wortels op laag vuur op voor zo’n 40 minuten tot ze (beet)gaar zijn.