​Gemberworteltjes

4 personen - bijgerecht

Nodig

800 gram wortels 
300 milliliter (vers geperst) sinaasappelsap
100 milliliter olijfolie 
150 milliliter water 
Stuk gember (3 bij 3 cm)
3 knoflookteentjes 
½ eetlepel komijnzaad
½ eetlepel korianderzaad
1 eetlepel venkelzaad
Snufje peper 
 

Bereiding

Maak de wortels schoon door ze schoon te raspen en de uiteinde eraf te snijden.
Doe de olijfolie, sinaasappelsap en water in een pan met de wortels.
Schil de gember en rasp of hak deze fijn en voeg toe aan de pan met de wortels.
Maak de knoflook schoon en pers deze boven de pan uit. 
Voeg hieraan de komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad toe en naar smaak een snufje peper. 
Zet de wortels op laag vuur op voor zo’n 40 minuten tot ze (beet)gaar zijn. 
 
Cookies Contact en afspraak