Gemarineerde, gegrilde tofu

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Kruidig plantaardig :)

Nodig

500 Tofu
150 ml sojasaus
100 ml sesam olie
1 sinaasappel
2 teentjes knoflook
4 stuks steranijs
2 bosuitjes
2 eetlepels sesamzaad

 

Bereiding

Wikkel de tofu in een schone theedoek en leg er een bord met iets zwaars op. Zet minstens 1uur weg. Het overtollige vocht wordt er zo uitgedrukt. Was de sinaasappel, pers deze uit en zet het sap apart. Rasp ca. 2 eelepels van de schil (let op: niet het witte deel van de schil meeraspen, dat smaakt bitter), Maak dan de marinade: vermeng de sojasaus met het verse sinaasappelsap en -rasp, de sesamolie, knoflook en steranijs. Snij de tofu in plakken van ongeveer 2 centimeter, en giet de marinade erover. Laat de tofu zo'n 4 uur in de koelkast marineren. In een goed verhitte grillpan bak je tofu aan beiden kanten mooi gaar. Garneer met bosui, marinadesaus en geroosterde sesamzaadjes.

Cookies Contact en afspraak