Gazpacho

(voor 4 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Lekker fris voor zwoele zomeravonden.

Nodig

500 gram tomaten
½ komkommer
½ ui
1 knoflookteen
2 geroosterde paprika’s (uit pot)
0,5 rode peper
10 blaadjes verse basilicum + extra ter garnering
¼ limoen uitgeknepen. 
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar wens


Bereiding

Snijd de tomaten, komkommer en ui grof en doe in een blender. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel met extra rode peper. Schenk de gazpacho in kommetjes/glaasjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast staan zodat deze goed koud wordt. Garneer naar wens en smullen maar. 

Tips

  • Lekker voorafje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een salade
  • Garneer-ideeen: pijnboompitjes, fetakaas, basilicum, volkorencroutons

Cookies Contact en afspraak