Gado Gado wraps

Veganistisch

Gado Gado wraps

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Als bijzondere lunch of als avondmaal.

Nodig

1 ei
100 gram gemarineerde tempeh
1 winterpeen (geraspt)/ 200 gram peen julienne
50 gram witte kool
50 gram taugé
50 gram verse spinazie
1⁄2 komkommer (200 gram)
2 eetlepels verse koriander/ peterselie (what you like!)
voor de saus
1 eetlepel olijfolie
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 cm verse gember / een snufje gemberpoeder
2 eetlepels 100% pindakaas
2 eetlepels tahin (sesampasta)
4 eetlepels sojasaus
sap van 1⁄4 limoen
4 eetlepels water
voor de liefhebber van pittig: een snufje cayenne peper/ chilli poeder
volkoren wraps: lunch: 1 per persoon, avondmaaltijd: 2 per persoon)

Bereiding

Kook het eitje in 10 minuten hard, laat schrikken, pel en snijd doormidden. Let de 2 helfden op een schoteltje en zet op tafel. Doe de verschillende groenten en de gemarineerde tempeh in gezellige schaaltjes en zet deze ook op tafel. Over naar de saus. Snipper de ui en knoflook. Zet een steelpannetje op het vuur met de olie en fruitde ui, knoflook en gember tot ze licht glazig zijn. Als je van pittig houdt, voeg dan vooral een snufjecayenne peper toe. Houdt het anders bij zwarte peper. Voeg daarna de pindakaas, tahin, sojasaus, limoen en het water toe. Roer goed door en laat 2 minuten op laag vuur staan tot je een dikke saus hebt. Zet het steelpannetje ook op tafel. Verwarm de wraps kort om en om in een koekenpan / oven (200 graden) / in de magnetron. Het versier feest kan beginnen!!

Cookies Contact en afspraak