Fresh Spring Rolls

(voor 4 loempia's)

Door: Naomi Hoekstra

Maak ze met gamba's en/ of vega(n)!

Nodig

6 gamba’s
1 teen knoflook
1 eetlepel olie
2 blaadjes kropsla
½ paprika (geel en/of rood)
1-2 takjes munt (blaadjes)
2 wortels
1 bosui
¼ avocado
¼ mango
4 rijstvellen
2 eetlepels granaatappel
2 plukjes taugé
Sesamzaad naar smaak
 
 

Bereiding

Bak de garnalen en fijngesneden knoflook in olie en zet apart in een schaaltje. Snijd de kropsla, paprika en munt in reepjes. Snijd de wortels julienne en de bosui fijn. Snijd de avocado en mango in blokjes. Zet de verschillende ingrediënten apart. Week de rijstvellen gedurende een paar seconden in een bord met handwarm water, tot ze zacht zijn (niet onder de kraan, dan scheuren ze). Vul de 2 vega(n) rolletjes met de helft van de kropsla, paprika & wortel en voeg hier de avocado, mango en granaatappel aan toe. Vul de andere 2 rolletjes met de andere helft van de kropsla, paprika & wortel en voeg hier de munt, bosui, taugé, gamba’s en sesamzaad aan toe.


Tips

  • Week de rijstvellen apart van elkaar en vul ze direct daarna; de rijstvellen worden als ze opdrogen weer iets stugger en kunnen dan scheuren tijdens het oprollen!
  • Door een grotere portie te maken hebben jij (en je partner) de volgende dag(en) nog een heerlijke lunch! Is dat teveel werk? Maak dan van de overgebleven ingrediënten een lekkere salade voor de lunch van de volgende dag!
  • Voeg eventueel dunne plakjes radijs, reepjes komkommer en/of fijngesneden koriander toe.
  • Serveer met sojasaus of een zelfgemaakte vissaus (vissaus en rijstazijn + fijngesneden rode peper, bosui en pinda).
  • Wil je vega(n) eten? Verdubbel dan de vulling van de vega(n)rolletjes (avocado, mango en granaatappel) en laat de vulling voor de rollen met gamba's (gamba's munt, bosui, taugé, gamba’s en sesamzaad) weg.
  • De springrolls zijn ook heerlijk als (romantisch) borrelhapje!

Cookies Contact en afspraak