Fluweelzachte low carb puree (zonder aardappelen)

Kerstrecepten

Fluweelzachte low carb puree (zonder aardappelen)

4 personen

Door: Mara Looij

Nodig

1 bloemkool (normale grootte)
een teentje knoflook
1 eetlepel boter of olie
een klein scheutje melk of bouillon (optioneel)
40 gram parmezaanse kaas (optioneel)
peper
zout

Bereiding

Haal de stronk van de bloemkool eraf en verdeel de bloemkool in 'roosjes' . Breng een pan met water aan de kook, doe de bloemkoolroosjes in het kokende water en kook ca 10 minuten samen met twee halve tenen knoflook. Als de bloemkool gaar is, giet het water af en doe de melk, boter, kaas, peper en zout op de bloemkool. Laat enkele minuten staan en prak alles door elkaar (met een pureestamper). Blender vervolgens tot een fluweelzacht mengel.

Cookies Contact en afspraak