Exotische wortelsoep

Voor 2 liter soep - voorgerecht

Nodig

1 kg wortels
1 middelgroot ui
2 citroen stengels 
2 centimeter gember (of naar smaak) 
1 eetlepel kokosolie (koud geperst; extra vergine) 
750- 1000 milliliter kippenbouillon 
200 milliliter kokosmelk
 

Bereiding

Was de wortels en snijd de wortels en ui vervolgens in stukken. Maak de gember schoon en rasp deze.
Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig en voeg daarna het geraspte gember erbij.
Voeg na enkele minuten de wortels, citroenstengels, kokosmelk en kippenbouillon erbij en laat dit ongeveer 30 minuten koken. Haal na het halfuur de citroen stengels eruit en pureer alles met een staafmixer tot een soep.

Tip: met koriander erover heen staat het feestelijk en smaakt het nog lekkerder!
Cookies Contact en afspraak