Ethiopische stoofpot

Veganistisch

Ethiopische stoofpot

6 porties

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

Kruiden (voor 2 a 3 stoofpotten)
1,5 -2 theelepels chilivlokken
1/2 tl fenegriek
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel zout
1 1/2 eetlepel paprikapoeder
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel piment
1 theelepeltje gedroogde koriander
een snuf kruidnagelpoeder
1/2 theelepel zwarte peper

Overige ingredienten
2 grote zoete aardappelen, ca 700 gram
1 ui
3 tenen knoflook
300 gram spitskool 
200 gram gedroogde gele linzen of spliterwten
2 tomaten
1/2 citroen
750 ml bouillon 
1 eetlepel gember (vers of uit een potje)
plantaardige olie
zwarte peper en zout
een bosje verse koriander

Bereiding

Meng eerst alle kruiden door elkaar.
Schil en snijd de zoete aardappelen in niet al te kleine blokjes. Schil en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kool in dunne reepjes en was deze. Was en snijd de tomaten in achten. Kook water en maak de bouillon klaar. Doe een scheut olie in een grote pan en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg dan 1/2 - 1/3 van de kruiden toe plus de gember, en bak even mee. Voeg de kool toe en bak deze ca 4 minuten mee. Voeg de tomaten toe en roer alles om. Voek de stukjes aardappel, de spliterwten en de bouillion toen. Laat lekker pruttelen voor zo/n 45 minuten op een zacht vuurtje.

Serveer met de koriander en rijst of injera (Ethiopisch platbrood gemaakt van teff)

Cookies Contact en afspraak