Erwten-groentensoep

Veganistisch

Erwten-groentensoep

(voor 4 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Waarschuwing: extreem lekker!

Nodig

200 gram gele spliterwten
200 gram bloemkool
200 gram broccoli
200 gram winterpeen
½ ui
1 groentenbouillonblokje
1 liter water
Provenciaalse kruiden/ Italiaanse kruiden
Extra vierge olijfolie

Bereiding

Laat de gele spliterwten 1 a 2 uur in 500 ml water weken. Was ze daarna in een zeef en doe ze in een grote pan. Was de groenten en snijd de steeltjes van de bloemkool en broccoli. Deze gebruik je ook voor de soep. Snijd de groenten vervolgens in roosjes, schil de wortel, pel de ui en snijd in grove stukken. Gooi alles in de pan. Doe 1 liter water in de waterkoker en voeg dit doe aan de pan, laat 20 minuten koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer / blender. Maak de soep naar wens iets dunner met gekookt water.
Serveer met een theelepel Provencaalse of Italiaanse kruiden en 1 eetlepel extra vierge olijfolie per soepkom.Lekker met (geroosterd) brood! Eet smakelijk ☺
 

Cookies Contact en afspraak