Dinner for breakfast

(voor 1 persoon)

Door: Mara Looij

Breakfast Bowl!

Nodig

30 gram ongekookte quinoa
1 ei
½ tl olijfolie
Een lente ui
¼ avocado
¼ tomaat
Snufje rozemarijn
Snufje zout
Snufje zwarte peper
3 blokjes fetakaas
 

Bereiding

Spoel de quinoa met ruim water in een zeef en wrijf de korreltjes goed tegen elkaar. Kook de quinoa volgens de verpakking in een steelpan. Kook de ei naar behoefte zacht of hard. Snijd de lente ui in dunne reepjes, de avocado in plakjes en de tomaat in blokjes. Neem de quinoa van het vuur en roer de quinoa goed door. Voeg de quinoa in een schaal en meng er de olijfolie, lente ui, rozemarijn, zout en de zwarte peper door. Pel het ei en leg het ei op de quinoa. Verdeel de avocado en de tomaat over de quinoa en brokkel de fetakaas erover.
 

Tips

Vervang de quinoa eens door volkoren couscous, gierst of zilvervliesrijst.


Waarom dit recept?

Een vegetarisch ontbijtje vol met gezonde vetten en eiwitten. Start je dag als een koning!

Cookies Contact en afspraak