Dahl met linzen, sperziebonen en gemarineerde tofu

Veganistisch

Dahl met linzen, sperziebonen en gemarineerde tofu

(voor 2 personen)

Door: Yasmin van West, diëtist Alphen aan den Rijn

EatGreen FeelGreat

Nodig

150 gram tofu
2-3 eetlepels olie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
150 gram zilvervliesrijst
100 gram gele linzen
Stuk gember van 5 cm
1 groene of rode paprika
¼ spitskool
100 gram sperziebonen
½ mango
3 teentjes knoflook
1 ui
mespunt zout
veel peper
2 theelepels kurkuma
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijn

Bereiding

Bereid de linzen volgens de instructies. Kook in een klein laagje water de gedopte sperziebonen 5 minuten. Snijd de tofu in kleine blokjes en marineer minimaal 10 min in 1 eetlepel olie, rijstazijn, sojasaus, zout en peper. Was de spitskool en paprika. Maak de ui, knoflook en paprika schoon en snijd in blokjes. Bak de ui, knoflook, paprika en gember 5 minuten met 1 eetlepel olie op laag vuur. Kook ondertussen de rijst in 8 minuten gaar of gebruik een rijstkoker. Snijd de spitskool in grove stukken en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak in een andere pan de gemarineerde blokjes tofu 10 min tot ze bruin zijn (voeg evt. nog 1 eetlepel olie toe). Voeg nu de specerijen toe aan het ui-knoflookmengsel: kurkuma, korianderpoeder en komijn. Bak dit ongeveer 1 minuut. Voeg de linzen toe. Snijd de mango in stukjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer met de mango zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak