Dahl met zoete aardappel, pompoen en spinazie

Veganistisch

Dahl met zoete aardappel, pompoen en spinazie

(voor ca. 8 porties)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Keep calm and curry on

Nodig

2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olie
5 cm gemberwortel
2 eetlepels garam masala
1 theelepel chilivlokken
½ theelepel kurkuma
500 gram rode linzen, afgespoeld
250 gram zoete aardappel
250 gram flespompoen
1.5 blokje groentenbouillon
1.5 liter water
250 ml kokosmelk 
250 gram babyspinazie

Garnering
½ citroen
Zout en peper
Verse koriander 
Cashewnoten naar wens
Zwart sesamzaad naar wens

Bereiding

Schil en rasp de gemberwortel. Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in blokjes. Snijd de ui in blokjes en pers de twee teentjes knoflook uit boven een verhitte soeppan met 3 eetlepels olie. Voeg vervolgens de geraspte gember toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de garam masala, chilivlokken en kurkuma toe. Roer alles door elkaar en voeg hierna de linzen, zoete aardappel en pompoen toe. Los ondertussen de bouillon op in 1.5 liter kokend water en giet dit in de pan. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur op een laag pitje. Laat dit voor 30 minuten zachtjes koken maar roer er af en toe door heen. Wanneer de linzen, zoete aardappel en pompoen gaar zijn mag je de kokosmelk en de spinazie door het geheel roeren. 
Schep vervolgens de curry in diepe borden en garneer naar wens met wat citroensap, zout en peper, koriander, cashewnoten en/of zwart sesamzaad.


Tips

  • Lekker met naan of zilvervliesrijst
  • Zeer geschikt om in te vrienzen 

Cookies Contact en afspraak