Dadel-notenrepen

Bakken

Dadel-notenrepen

(voor 8 repen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Gezonde reepjes voor tussendoor zonder bakken! 

Nodig

300 gram verse dadels (zonder pit)
100 gram gemengde noten (naturel)
1 eetlepels zonnebloempitten
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel geraspte kokos of meer

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het geheel zo dat de noten niet te klein worden. Heb je geen keukenmachine? Of twijfel je of je keukenmachine de noten aan kan? Doe dan de noten en pitten in een theedoek en ga eroverheen met een deegroller. Als je geen keukenmachine hebt, is het verstandig de dadels in kleine stukjes te snijden alvorens ze met de noten, pitten en 1 eetlepel geraspte kokos te mengen. Neem een langwerpig bakblik en bekleed deze met een velletje bakpapier. Voeg het mengsel hier aan toe. Druk het mengsel plat met vochtige handen of een stuk bakpapier tussen het mengsel en je handen (het plakt). Als je het geheel goed hebt gevormd kun je beide zijden besprenkelen met extra kokosrasp. Dit is niet alleen extra lekker, maar ook handig omdat de dadel-notenreep dan minder plakt. Druk de geraspte kokos een beetje aan en zet het bakblik in de koeling zodat de reep harder kan worden. Na ongeveer een uur kun je er dan makkelijker 8 dadel-notenrepen van snijden. De reepjes zijn 2-3 weken te bewaren in een luchtdicht bakje, in de koelkast.
 

Cookies Contact en afspraak