​Curry Indian Style

Veganistisch

​Curry Indian Style

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

300 gram zilvervliesrijst
2 tenen knoflook
1 ui
2 eetlepels scheut olijf- of kokosolie
een halve theelepel komijn
een halve theelepel gemalen kruidnagel
een halve theelepel kaneel
een halve theelepel kurkuma
een halve theelepel gedroogde koriander
een theelepel verse gember in kleine stukjes
2 zoete aardappelen
400 gram pompoen (mag ook uit de diepvries)
1,5 eetlepels tomatenpuree
een blikje kikkererwten (250 gram)
200 ml kokosmelk
1 (vegan) bouillonblok
een handvol verse peterselie
40 gram cashewnoten

Bereiding

Spoel de kikkererwten en linzen af en laat goed uitlekken. Schil en snijd de ui in ringen. Schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Schil en snijd de zoete aardappelen in kleine stukjes en de (verse) pompoen ook (als je diepvriespompoen hebt hoeft dit natuurlijk niet). Verhit de pan, giet vervolgens de olijfolie erin en verhit deze. Bak de ui, de knoflook. Voeg vervolgens de droge kruiden en de gember toe. Doe de stukjes zoete aardappel en de pompoen erbij en bak deze ca. 5 minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Verkruimel het boillonblok erover en roer goed. Laat 20 a 30 minuten pruttelen, af en toe even roeren. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. Doe als laatste de kikkererwten en linzen bij de curry en vermeng deze goed door de curry voor 1-2 minuten. Hak de cashewnoten grof. Voeg de peterselie erbij en serveer met de grof gehakte cashewnoten en zilvervliesrijst.

Voor diegenen die van pittig houden; voeg gerust wat rode peper/ sambal toe !

Cookies Contact en afspraak