​Crumble time

(voor 1 persoon)

Door: Renate Westerhuis

Kwark met crumble van appel, havermout en walnoten

Nodig

1 el olie

3 el havermout

2 fijngehakte walnoten
½ appel

Snufje kaneel

150 ml halfvolle kwark

 

Bereiding

Smelt de olie in een koekenpan op een middelmatig vuur. Meng de havermout en de walnoten door elkaar en bak ze in de pan. Schep het mengsel regelmatig om en bak tot het goudgekleurd is. Schil tijdens het bakken de appel en snijd deze in blokjes. Voeg de blokjes appel toe aan het mengsel om deze kort op te warmen. Voeg een snufje kaneel aan het mengsel toe. Schep de kwark in een schaaltje met bovenop de appel crumble.


Tips

  • Je kan dit (’s zomers) ook eens proberen met een crumble van bosbessen, aardbeien of frambozen.


Waarom dit recept?

Dit kwarkontbijt recept is niet een standaard recept kwark met fruit, maar met een extra twist. Ideaal voor wanneer je bent uitgekeken op de gewone kwarkontbijt met fruit. En het is ook redelijk makkelijk te bereiden. Deze variatie is dus niet alleen lekker maar ook nog eens gezonder dan de standaard kwark met fruit, omdat het meer vezels van de havermout bevat.

Cookies Contact en afspraak