Couscoussalade met amandelen

Veganistisch

Couscoussalade met amandelen

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

EatGreen FeelGreat

Nodig

80 gram volkoren couscous
100 gram ongebrande, ongezouten amandelen
100 gram cherrytomaatjes
100 gram maïs
5 zwarte olijven
1,5 eetlepel sesamzaad
1 takje peterselie
1 takje koriander
Snufje zwarte peper en zout
1,5 eetlepel citroensap
1 theelepel olijfolie
25 gram veldsla

Bereiding

​Wel de couscous zoals op de verpakking is aangegeven in kokend water (dit zou ook de dag voor gebruik kunnen). Laat de couscous even afkoelen. Hak de amandelen grof en snij de tomaatjes doormidden. Meng de couscous met de amandelen, tomaatjes, maïs, olijven, sesamzaad, peterselie en koriander. Maak op smaak met zwarte peper, zout, citroensap en olijfolie. Serveer met de veldsla.
Suggestie: Drink er water met citroen en munt bij. 

Cookies Contact en afspraak