Chocolade fruit

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg

Zoet en sappig.

Nodig

5 stuks fruit naar keuze (500 gram) (bijvoorbeeld 2 grote mandarijnen en 3 appels)
50 gram pure chocolade met 70, 80 of 90% cacao.
10 gram kokosolie


Bereiding

Was het fruit en snijd in partjes. Doe de chocolade in blokjes met 10 gram kokosolie in schaaltje, en verwarm dit in de magnetron op 30 sec. intervallen op 750 watt, ga door tot het gesmolten, roer steeds tussendoor. Heb je geen magnetron? Verwarm het dan au bain Marie. Leg het fruit eventueel op een bakpapiertje zodat je het fruit gemakkelijk los kan maken als de chocola stijf geworden is. Verdeel de gesmolten chocola over de partjes fruit, dat kan met een spuitzakje of laat het druppelen met een lepeltje. Laat in de koelkast verder opstijven. Of in de vriezer als je niet kunt wachten ;)

Cookies Contact en afspraak