Chocolade-bananenbrood

(voor 20 plakken)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Yammie!

Nodig

150 gram amandelmeel
25 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
40 gram kokosrasp
Snuf zout
50 gram gemengde noten
50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
4 eieren middelgroot
3 rijpe bananen
40 gram kokosolie
Snufje zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak (in een keukenmachine) de chocola en de noten tot stukjes. Meng met de amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kokosrasp en een snuf zout en zet apart. Mix (in een keukenmachine) de bananen met de eieren en kokosolie. Voeg daarna toe aan de droge ingrediënten en roer tot een beslag. Voeg toe aan een cakeblik van ongeveer 23 cm. Bak het bananenbrood af in 45 minuten. 


​Tip

  • Van het bananenbrood kun je ca. 20 dunne plakken snijden. Neem één plak als tussendoortje of een 2-3 plakjes als ontbijt of lunch.
  • Het brood is drie tot vijf dagen houdbaar in de koelkast (aantal maanden in de vriezer).
  • Warm het eventueel op in de magnetron of tosti-ijzer.

Cookies Contact en afspraak